Vänsterpil
Högerpil

Sommar i Stockholm

15 maj, 2017
Skrivet av: stefan

Värt att besöka sommartid

Gröna lund, Stockholms nöjesfält sedan 1883. Öppet vissa dagar under maj och sedan dagligen mellan juni och augusti samt återgår till att vara öppet under vissa dagar under september månad. För den som vill lyssna på musik så har Gröna Lund alltid ett späckat säsongsprogram med både internationella som svenska musiker. Var dock ute i god tid om det är någon populär artist som ska uppträda för insläppen stänger då ofta tidigt.

https://www.gronalund.com/ [sidan öppnas i ny flik]

Skansen är ett Sverige i miniatyr. Att se detta som enkom en djurpark gör att man går miste om mycket av dess skönhet och den mångfald som detta levande museum har att erbjuda. Här beläget fint på Djurgården finner man traditionella byggnader från hela vårt avlånga land och det sjuder av verksamhet bland dessa byggnader. Varför inte besöka en fäbod eller en lanthandel, eller ett glasblåseri? Under sommarmånaderna håller Skansen även en del konserter med humana inträdespriser.

http://www.skansen.se/ [sidan öppnas i ny flik]

Kungliga slottet är nog ett måste för förstagångsbesökaren. Oavsett om man bara vill dit för att se på högvakten, ta en selfie med slottet i bakgrunden eller besöka något av de museer eller rundvandringar som de har att erbjuda, så är det en väl värd upplevelse.

Stockholms slott [sidan öppnas i ny flik]

ABBA museet.  Mamma Mia! Vad vore Sverige utan ABBA? Ja betydligt tråkigare vad gäller musik och artisteri. Denna omåttligt populära grupp som inte har uppträtt sedan 80-talet kan man få uppleva i hela sin glans på ABBA museet.

http://www.abbathemuseum.com/ [sidan öppnas i ny flik]

 

För fler tips om hur du kan spendera dina dagar i vår vackra stad på sommaren kan du besöka Visit Stockholm [sidan öppnas i ny flik], Stockholms officiella turistinformation.