Vänsterpil
Högerpil

Stockholm

Planerar du att besöka Stockholm? Då har vi några tips till dig!

Stockholm är en av världens vackraste huvudstäder placerat på öarna där Mälaren möter Östersjön. Stockholms innerstad bjuder på stora grönområden och arkitektur i den perfekta blandningen mellan gammalt och nytt, med såväl shopping, sightseeing, nöjen och restauranger i världsklass.

Skanstulls Vandrarhem ligger på Södermalm, Stockholms bartätaste stadsdel med ett pulserande nöjesliv. Här finns mängder av aktiviteter och kulturella sevärdheter för dig som vill uppleva staden från sin bästa sida. Här finner du tips på schysta ställen att shoppa, äta på och uppleva i närheten av Skanstulls vandrarhem.

298057_266892283335145_115075285183513_956691_904618_n

Fest på Trädgården

Nattliv

Att besöka Trädgården är ett måste om du besöker Stockholm på sommaren. Det är en populär utomhusklubb under Skanstullsbron på Södermalm, bara ett stenkast från vandrarhemmet. Se live-framträdande, dansa eller varför inte spela pingis eller boule natten lång. Men kom tidigt för att slippa köa!

Adress: Hammarby Slussväg 2

www.tradgarden.com

nickelback-4de8dc6b3304d

Se Nickelback på Globen

Musik

Det kanadensiska succé-bandet Nickelback tar sin ”No Fixed Address 2015 European Tour” till Ericsson Globe den 2 oktober. Senast bandet spelade i Stockholm var år 2012. Då sålde de ut Hovet på nolltid och konserten flyttades till Ericsson Globe, som även den sålde slut snabbt. Var med andra ord på hugget när biljetterna släpps, för de lär gå åt fort!

www.globearenas.se

GotaLejon_Baldakin

Göta Lejon

Kultur/Nöje

En kort promenad längs Götgatan mot Slussen hittar du Göta Lejon, en teater där många olika uppsättningar och evenemang håller till. Allt från stora musikaler till konserter och stand-up comedy.

Boka biljetter på www.gotalejon.se

Adress: Götgatan 55

segway

Upplev Söder på Segway

Aktiviteter

Om du inte har testat det ännu så är det på tiden! Hyr en Segway och utforska staden eller häng med på en guidad tur runt Södermalm. Segway passar alla typer av människor, så länge du är över 15 och har en kroppsvikt på max 120 kg. Vi rekommenderar varmt att du hyr din segway från …. , bara en kort sträcka från vandrarhemmet!

Adress:

UrbanDeli_111

Ekologiskt på Urban Deli

Restauranger/Kaféer

Bara ett stenkast från Skanstulls vandrarhem finns Urban Deli, restaurang och cafés med ekologisk inriktning. I saluhallen kan du även köpa ingredienser om du hellre lagar mat på vandrarhemmet. Varför inte ta ett glas vin eller en öl på uteserveringen om det är fint väder?

Adress: Nytorget 4