Vänsterpil
Högerpil

Stockholm

Planerar du att besöka Stockholm? Då har vi några tips till dig!

Stockholm är en av världens vackraste huvudstäder placerat på öarna där Mälaren möter Östersjön. Stockholms innerstad bjuder på stora grönområden och arkitektur i den perfekta blandningen mellan gammalt och nytt, med såväl shopping, sightseeing, nöjen och restauranger i världsklass.

Skanstulls Vandrarhem ligger på Södermalm, Stockholms bartätaste stadsdel med ett pulserande nöjesliv. Här finns mängder av aktiviteter och kulturella sevärdheter för dig som vill uppleva staden från sin bästa sida. Här finner du tips på schysta ställen att shoppa, äta på och uppleva i närheten av Skanstulls vandrarhem.

Sommar i Stockholm

Aktiviteter, Kultur/Nöje, Restauranger/Kaféer

Värt att besöka sommartid

Gröna lund, Stockholms nöjesfält sedan 1883. Öppet vissa dagar under maj och sedan dagligen mellan juni och augusti samt återgår till att vara öppet under vissa dagar under september månad. För den som vill lyssna på musik så har Gröna Lund alltid ett späckat säsongsprogram med både internationella som svenska musiker. Var dock ute i god tid om det är någon populär artist som ska uppträda för insläppen stänger då ofta tidigt.

https://www.gronalund.com/ [sidan öppnas i ny flik]

Skansen är ett Sverige i miniatyr. Att se detta som enkom en djurpark gör att man går miste om mycket av dess skönhet och den mångfald som detta levande museum har att erbjuda. Här beläget fint på Djurgården finner man traditionella byggnader från hela vårt avlånga land och det sjuder av verksamhet bland dessa byggnader. Varför inte besöka en fäbod eller en lanthandel, eller ett glasblåseri? Under sommarmånaderna håller Skansen även en del konserter med humana inträdespriser.

http://www.skansen.se/ [sidan öppnas i ny flik]

Kungliga slottet är nog ett måste för förstagångsbesökaren. Oavsett om man bara vill dit för att se på högvakten, ta en selfie med slottet i bakgrunden eller besöka något av de museer eller rundvandringar som de har att erbjuda, så är det en väl värd upplevelse.

Stockholms slott [sidan öppnas i ny flik]

ABBA museet.  Mamma Mia! Vad vore Sverige utan ABBA? Ja betydligt tråkigare vad gäller musik och artisteri. Denna omåttligt populära grupp som inte har uppträtt sedan 80-talet kan man få uppleva i hela sin glans på ABBA museet.

http://www.abbathemuseum.com/ [sidan öppnas i ny flik]

 

För fler tips om hur du kan spendera dina dagar i vår vackra stad på sommaren kan du besöka Visit Stockholm [sidan öppnas i ny flik], Stockholms officiella turistinformation.

Stockholm Pub Crawl

Aktiviteter, Musik, Nattliv

Pubrundor för dig som vill träffa andra glada människor, för dig som vill få uppleva en mycket populär guidad tur genom Stockholms nattliv.
Som gäst hos Skanstulls Vandrarhem får du givetvis ett rabatterat pris och en upplevelse du sent ska glömma.

Behöver du sova ut dagen efter? Inga problem!

Hos Skanstulls Vandrarhem Stockholm har vi prisvärt boende i allt från sovsalar till privata rum.

 

Besök Stockholm Pub Crawl [sidan öppnas i ny flik] för mer information.

 

 

För fler intressanta turer i Stockholm kan vi även rekommendera Free Tour Stockholm [sidan öppnas i ny flik] som har ett smakfullt utbud av sevärda och upplevelsefulla turer i vår vackra stad.

Fest på Trädgården

Nattliv

Att besöka Trädgården är ett måste om du besöker Stockholm på sommaren. Det är en populär utomhusklubb under Skanstullsbron på Södermalm, bara ett stenkast från vandrarhemmet. Se live-framträdande, dansa eller varför inte spela pingis eller boule natten lång. Men kom tidigt för att slippa köa!

Adress: Hammarby Slussväg 2

www.tradgarden.com

Göta Lejon

Kultur/Nöje

En kort promenad längs Götgatan mot Slussen hittar du Göta Lejon, en teater där många olika uppsättningar och evenemang håller till. Allt från stora musikaler till konserter och stand-up comedy.

Boka biljetter på www.gotalejon.se

Adress: Götgatan 55

Upplev Söder på Segway

Aktiviteter

Om du inte har testat det ännu så är det på tiden! Hyr en Segway och utforska staden eller häng med på en guidad tur runt Södermalm. Segway passar alla typer av människor, så länge du är över 15 och har en kroppsvikt på max 120 kg. Vi rekommenderar varmt att du hyr din segway från …. , bara en kort sträcka från vandrarhemmet!

Adress:

Ekologiskt på Urban Deli

Restauranger/Kaféer

Bara ett stenkast från Skanstulls vandrarhem finns Urban Deli, restaurang och cafés med ekologisk inriktning. I saluhallen kan du även köpa ingredienser om du hellre lagar mat på vandrarhemmet. Varför inte ta ett glas vin eller en öl på uteserveringen om det är fint väder?

Adress: Nytorget 4